ספטמבר 9, 2011

טאפאס בשוק נמל תל אביב

במרכז נמל תל אביב שוכן לו מתחם השוק הקולינארי שהוקם ביזמתן של הגסטרונומית ואשת הטלוויזיה מיכל אנסקי והשפית ועיתונאית האוכל שיר הלפרן. שוק הנמל חרט על דיגלו הנצחת התוצרת המקומית של ישראל, בדגש על סטנדרטים של טריות ואיכות חומרי הגלם. מסעדת הטאפאס, השוכנת בליבו של השוק, עומדת בגאווה בסטנדרטים הללו.

הטאפאס בר בשוק נמל תל אביב

לכל חובבי האוכל והקולינריה, שוק הנמל הוא גן עדן של ממש. השוק הססגוני והמיוחד שואב את השראתו משוק ה”בוקריה” בברצלונה וה”בורו” בלונדון, ומציע מגוון דוכני פירות וירקות טריים, גבינות בוטיק, נקניקים איכותיים, בשר, דגים ופירות ים, פסטות טריות, סנדוויצ’ים, פרחים, לחמים ומאפים. הכל תחת קורת גג אחת, במבנה אקולוגי מודרני (תודות לאדריכל רועי חמד). מרכז קולינארי של ממש, אל מול נופי וריחות הים התיכון.

בליבו של השוק שוכנת לה פנינה קטנה ואיכותית: מסעדת הטאפאס של האחים יורם וארי ירזין. שף המסעדה, ברק אהרוני, מצליח לייצר תפריט מנות טאפאס איכותי, מחומרי הגלם הטריים ביותר שהשוק מציע, עם אווירה אירופית, קלילה ומרעננת.

לרגל חגיגות יום ההולדת שלי (שכלל החלפת קידומת), יצאנו לטעום את המקום ולחוש את האווירה. מסעדת הטאפאס בר היא חלק מהותי מהשוק והשוק הוא חלק מהותי מהמסעדה. הדו-שיח שבין המסעדה לבין חומרי הגלם שהשוק מציע, ניכר במנות שהיא מגישה. לצד התפריט הקבוע שהמסעדה מציעה, השף ברק אהרוני מצליח לייצר מבחר מנות משתנות, בהתאם לתוצרי השוק (וכנראה שגם בהתאם למצב רוחו).

ישבנו על הבר בצהריי יום שישי והתרגשנו… לא רק מהישיבה לצד מיכל אנסקי ומשפחתה, אלא במיוחד מהמנות המפתיעות, הקרבה לפלנצ’ה החמה מצד אחד ולשפת הים מצד שני, החיוכים מכל עבר, האווירה המחשמלת והטעמים הבלתי נשכחים. היה כיף.

טאפאס בשוק נמל תל אביב - למעלה מימין: ארטישוק על הפלנצ'ה, קלמארי אדום על הפלנצ'ה. למטה משמאל: סרדינים מטוגנים.

מאיפה נתחיל? כל המנות שהזמנו היו פשוט מקסימות. את התיאבון פתחנו באמצעות מנת פאן טומאט (לחם ספוג בעגבניות) ובקבוק קאווה קמפו וייחו (Campo Viejo). בהמשך, הזמנו סרדינים מטוגנים, שהיו פריכים ועסיסיים, עם ניחוח נעים של ים המעיד על טריותם. קלמארי אדום, אשר נצלה בשלמותו על הפלנצ’ה ותובל בויניגרט שום ופטרוזיליה טרייה. לבבות ארטישוק, אשר נצלו גם הן על הפלנצ’ה והיו נפלאות ונימוחות. סלט עגבניות שרי תמר ופרוסת חציל שמנמנה עם גבינת פטה, בזיליקום וצנוברים קלויים. לקינוח, פרוסה גדולה ומנחמת של עוגת פאדג’ שוקולד ואספרסו חזק.

אז כמה זה עלה לנו?

  • בקבוק קאווה – 125 ₪
  • חציל ופטה – 24 ₪
  • צ’יפס סרדינים – 45 ₪
  • קלמארי אדום שלם על הפלנצ’ה – 42 ₪
  • ארטישוק על הפלנצ’ה – 24 ₪
  • סלט עגבניות שרי – 26 ₪
  • פאן טומאט – 14 ₪
  • עוגת פאדג’ שוקולד – 32 ₪
  • אספרסו קצר – 8 ₪
  • אספרסו ארוך – 8 ₪
  • טיפ – 40 ₪
  • סה”כ: 388 ₪

השורה התחתונה שלנו:

  • מיקום ואווירה: 5 כוכבים
  • שירות: 5 כוכבים
  • האוכל: 5 כוכבים
  • מחיר: 4 כוכבים

כתובת: רחוב יורדי הסירה 1, האנגר 12, נמל תל אביב. טלפון: 03-7162757. פעילות: שני – שבת 8:00-23:00

נהנת מפוסט זה?
ספר לנו מה דעתך והשאר תגובה או הרשם לבלוג
וקבל עדכונים במייל על מתכונים חדשים וידיעות אוכל!

תגובות פייסבוק

תגובות

5 תגובות

  • האוכל כמתואר, רוב המנות טעימות מאד והאוירה נהדרת. מומלץ ביום חמים מול הים….ן…
    אך עלי לציין שהייתי במקום הזה בקיץ האחרון 3 פעמים ובכל פעם הזמנתי גם קלמרי מטוגנים ולצערי ניתן היה להרגיש שהקלמרי לא טריים.
    אז נכון שמרבית הקלמרי הנאכלים במסעדות תל אביב הם יבוא קפוא מחו”ל, אבל אם הם לא עוברים הפשרה והמתנה ממושכת טעמם טרי, הקלמרי שלהם לא היו כאלה, לצערי, בכל הפעמים שביקרתי שם. חבל….כי פרט לקלמרי הכל מצוין.

  • נשמע מאוד טעים, אני בכלל אוהב את כל הטאפסים האלו שהגיעו מספרד, לדעתי אחלה חטיף וארוחה בסופו של דבר.

  • שוק טוב , אוכל טוב – בכלל מאוד מומלץ

  • נראה מגניב
    אני בדרך

  • כמו תמיד, אוכל מעולה, שגורם לרצות לקפוץ לכיוון המסך כדי לאכול אותו אך כולם יודעים שאין סיכוי שזה יקרה.
    הטאפסים מספרד תמיד היו טעימים, אם כי לעיתצים חריפים מדי עם הרטבים המיוחדים שלהם, את זה תמיד כדאי לעדן במעט.

Leave a comment to אריה

Captcha Captcha Reload

דילוג לתוכן
קראו את הפוסט הקודם:
עדכון בתנאי השימוש ומדיניות הפרטיות

אתר Cooks שם לו בראש סדר העדיפות שמירה על פרטיותם של משתמשי האתר ועל זכויות היוצרים והקניין הרוחני של בעלי...

סגור