איך לשלב פירות קפואים במנות אחרונות
אין על פירות בקינוחים, אבל לא תמיד יש לנו כוח להשקיע בלקנות ולחתוך אותם. לפעמים הם גם נרקבים מהר מאוד, דבר שמלחיץ אותנו בעת רכישה שלהם כי אנחנו צריכים להשתמש בהם מיד או שנפסיד את הטריות שלהם. במיוחד בשביל זה נוצרו הפירות הקפואים – הם בעלי חיי מדף ארוכים והם לא מאבדים מהערך התזונתי שלהם. צריך פשוט לקנות ולשים במקפיא! מדובר במרכיב שנוח מאוד להשתמש בו, ושילוב של פירות קפואים בקינוחים יכול לשדרג את הקינוח מבלי שתתאמצו יותר מדי. אז איך עושים זאת? נחקור דרכים שונות במאמר הבא.
מאפינס וקאפקייקס
סוג הקינוח הזה הוא קלאסי לפירות, והוא גם נראה נהדר ומצטלם עוד יותר טוב! כשאתם בוחרים להוסיף פירות קפואים למאפינס אתם מקפיצים את הטעם שלו ומייצרים מתיקות טבעית וכיפית. אפשר לבחור להוסיף אוכמניות, פטל ואפילו קוביות אפרסקים קפואים לתוך הבלילה. זה שהפירות קפואים גם עוזר למנוע מהם לצבוע את הבלילה כולה- דבר ששומר על הצבע והמראה של המאפים.
טארטים ופאי פירות
טארטי פירות ופאי הם קינוחים שמוגשים במסעדות יוקרתיות רבות בכל רחבי העולם, וגם אתם יכולים להכין אותם בלי בעיה. השילוב של הקראסט של הבצק עם המרקם של הפירות בפנים הופך אותם למענגים במיוחד. פירות קפואים כמו דובדבנים, פירות יער ומנגו יכולים לשמש כמילוי מצוין לטארטים. הפירות הקרים תורמים ליצירת מילוי עם מרקם מושלם שמתחבר באופן הרמוני עם הקרום של המאפה.
גלידה וסורבה
בין מתכונים שמתאימים לפירות קפואים אין ספק שגלידה וסוגי סורבה שונים הם בראש הרשימה. אפשר לערבב בננות קפואות כדי לייצר קרם נעים וקטיפתי ולהוסיף אליהן פירות נוספים שיוסיפו טעמי קיץ נהדרים. אננס, מנגו ותמרים יתרמו למתיקות הטבעית ולצבע של הגלידה ויהפכו את הקינוח למרענן.
יוגורט ופודינג
פירות קפואים בשילוב יוגורט או פודינג יכולים להפוך לקינוח משולם. זוהי דרך להוסיף טוויסט פירותי לקינוח קרמי. באופן כללי, פירות ומוצרי חלב משתלבים היטב- תותים ופירות יער במיוחד.
עוגות בחושות
פירות קפואים יכולים להשתלב גם בתוך עוגות בחושות שונות ולשדרג את הבלילה הקלאסית. עוגת בננה נגיד היא בחירה קלאסית וגם עוגה בחושה בשילוב נגיסי פירות יער.
עוגות גבינה
ציינו כבר שמוצרי חלב ופירות קפואים משתלבים היטב- ואתם יכולים לקחת את זה לשלב הבא. עוגת גבינה שבה יש שכבה של תערובת פירות קפואים יכולה להפוך את עוגת הגבינה הקלאסית לקינוח גורמה של ממש.
שייקים
מי אמר ששייק פירות לא יכול להיות קינוח? מדובר בדרך מרעננת וקרירה לסיים ארוחה. שלבו את החלב או תחליף החלב האהוב עליכם עם כמה סוגי פירות שונים כמו בננה, מנגו, אננס, תמר ותותים, ערבבו את כולם בבלנדר- והנה, יש לכם שייק פירות מושלם וקיצי, בלי שהייתם צריכים לחתוך שום פרי.
זיגוגי פירות
לא חייבים שהקינוח יהיה על טהרת הפרי- אפשר גם להוסיף אותו סתם כאלמנט. אפשר להכין תמצית של פירות קפואים ולייצר זיגוגי פירות מעל קינוחים אחרים. זה גם מעשיר את הטעם וגם מייצר מראה אסתטי נהדר.
לסיכום
בעולם הקינוחים, תוספת של פירות קפואים יכולה להוסיף טעם, צבע ומרקמים שמשדרגים את המנות באופן ניכר. ממאפינס, דרך טארטים ועד לשייקים- לא חסרות דרכים לשלב פירות קפואים בקינוח ללא מאמץ. אז בפעם הבאה שאתם מכינים קינוח, זכרו שפירות קפואים פה כדי לעזור ולהקל עליכם. לקניית פירות קפואים לחצו כאן, וכך תוכלו להצטייד מבעוד מועד בפירות קפואים לכל צורך!