קונדיטוריה או מאפייה מה עדיף?

מהם ההבדלים העיקריים והבולטים בין מאפיות וקונדיטוריות? האם יש יתרונות לסוג אחד של עסק על פני סוג אחר?

כדי לעסוק בשאלת העדיפות של סוג עסק אחד על שני, חשוב קודם כל להבין מהו כל סוג עסק, במה הוא עוסק ומה התוצרים שלו. הבנה זו תאפשר להבין את היתרונות של כל עסק ואת החסרונות שלו – כולל אלה שבמודל ההכנסות שלהם.

מהי קונדיטוריה?

כאשר מחפשים קונדיטוריה, רוב האנשים חושבים על קונדיטוריות במונחים של עוגות ועוגיות בלבד, כאשר למעשה מדובר על תחום מאוד רחב שכולל עוד הרבה דברים אחרים, ביניהם:

  • עוגות ועוגיות – אכן. מוצרי בצק שונים, מתוקים ומלוחים, קרים או שלא, בסגנונות כאלה או אחרים הם בהחלט הבסיס לכל קונדיטוריה.
  • קינוחים שונים – בהחלט. מכלול מוצרים נוסף של קונדיטורים הוא כל תחום הקינוחים, כאשר אלה לא חייבים בכלל להיות אפויים. ייתכנו קינוחים על גבי בסיסים אפויים, למשל, אבל בקטגוריה הזו נכללים כל המוסים והקרמים למיניהם.
  • סוכריות וממתקים – תלוי בסוג, אבל קונדיטורים בעלי ותק בתחומם בהחלט ירצו להיכנס לנושא הממתקים, כאשר אלה – שוב – עשויים להיות מבוססים על מאפה בצורה כזו או אחרת, או שלא.

 

יתרונות וחסרונות לקונדיטוריות

חשוב מאוד להבין שמקצוע הקונדיטור הוא מקצוע מאוד מדויק, שבו חייבים להבין עקרונות שונים בכימיה, בהתנהגות של חומרים כמו סוכר לסוגיו, מקצפות ועוד.

  • המקצוע נחשב למקצוע המסובך והמורכב בכל עולם הגסטרונומיה.
  • קונדיטורים הם מבעלי השכר הגבוה ביותר בשוק זה.

היתרונות הגדולים של הקונדיטוריות הם:

  1. התמחות – סף כניסה יקר וגבוה לתחום ומכאן גם מיעוט מתחרים.
  2. מגוון – יכולת להציע מכלול גדול של מוצרים ולגבות עבורם סכומים נאים, שנגזרים מהמומחיות, הזמן והעלות שמושקעים בהם.

חסרונות?

  1. סף כניסה גבוה – חייבים ללמוד את המקצוע במשך זמן רב.
  2. עלויות לא מבוטלות של חומרי גלם וציוד – אפיה, קירור וכדומה.

 

מה לגבי מאפיות?

אופים במאפיות ובתי מאפה עוסקים כמעט אך ורק במוצרי בצק ולחם לסוגיו.

יש בהחלט בתי מאפה שמוכרים גם עוגות, כאשר ברוב המקרים יהיו אלה עוגות מבוססות בצק שמרים; סוג הבצק שמשמש את המאפיות השונות לאפיית לחם.

מקצוע האפייה ואפיה בכלל דורשים אומנם דיוק בעבודה והקפדה על ביצוע “לפי הספר”, אבל העבודה הרבה פחות מדויקת מזו של קונדיטורים, ומכל אלה גם יתרונות וחסרונות המאפיות:

– יתרון וחסרון: סף כניסה יחסית נמוך, לטוב ולרע עם סיכון מתחרות.

– עלות ציוד גבוהה: תנורים, תאי התפחה וכד’ – חסרון.

– מספר מוצרים יחסית לא מגוון, ודי בסיסי – חסרון.

סקרנו בקצרה את היתרונות והחסרונות של מאפיות וקונדיטוריות. באיזה תחום הייתם אתם בחורים להתמחות?

נהנת מפוסט זה?
ספר לנו מה דעתך והשאר תגובה או הרשם לבלוג
וקבל עדכונים במייל על מתכונים חדשים וידיעות אוכל!

תגובות פייסבוק

תגובות

כתוב תגובה

Captcha Captcha Reload

דילוג לתוכן
קראו את הפוסט הקודם:
קורס קונדיטוריה

היכולת ללמוד ולהרחיב את האופקים היא זכות גדולה. רבים בוחרים לעצמם אופק תעסוקתי אשר יבטיח להם יציבות והכנסה בטוחה, מבלי...

סגור